《暮迭雪》无印抹茶 · 龙湖时代天街店

2020-04-05 15:20合壹设计星



Twilight snow

暮迭雪

April 2, 2020
Copyright © HEY Space Design


Project area             项目面积:110 m²

Decoration cost      装修费用:480   Thousand

Design team            设计团队:HEY Space Design


《源氏物语》发源地的宇治市在冬天的宇治川边的竹林下漫天的迭迭的飞雪撞击在宇治川中巨石之上和宇治川江中同样冲击巨石的江水卷起的浪花叠叠的融为了一体,在暮色十分壮观为宇治一景,以此为设计的灵感,我们在空间中采用了一种半暗光的环境来营造暮色的风味。

“在商业空间设计上我们一直在探索独一无二的气质、不躁动、不盲从,在保证甲方商业收益的前提下,尽可能的把空间想象力发挥到极致。”



因为空间是一个刀状的结构,我们在了解了业主方的经营需求后,在入口采用了开放式的结构设计来提高客流量,然后先入口处制作了一系列的井字格的结构来放置发光的灯笼,让空间有了半通透半私密的格局让内部和外部有一定的区分来压低室外光线对于室内的影响,同时也在灯笼上印上品牌印记来增加空间和品牌的识别度。



Because the space is a knife like structure, we used the open structure design to improve the passenger flow at the entrance after understanding the owner's business needs, and then made a series of well grid structures at the entrance to place the luminous lanterns, so that the space has a semi transparent and semi private pattern, so that there is a certain distinction between the internal and external to reduce the outdoor light for the indoor At the same time, the lantern is also printed with brand marks to increase the space and brand recognition.



我们在设计上考虑采用透明的玻璃加上磨砂的雪花,然后在隐藏在天棚和地面下的暗藏的灯带刷亮在玻璃上磨出来的雪花营造宇治川迭迭的飞雪的感觉,玻璃中采用白沙和雪浪石来硬装宇治川江中江水撞击巨石的味道,漫天的飞雪迭迭的融入宇治川江水的一景在设计中得到了完美的展现、通过在天棚上的半剖而垂钓的干竹呼应宇治川漫山的竹林,同时也让灯光透过干竹印射到玻璃的中的白沙上让白沙有光影的变化,更能体现江水的翻覆的气势。


In the design, we consider using transparent glass and frosted snowflakes, and then using hidden light strips hidden in the ceiling and under the ground to brush the snowflakes on the glass to create the feeling of snow in yuzhichuan. In the glass, white sand and snow wave stones are used to hardcover the taste of the river water hitting boulders in yuzhichuan River, and the scene of snow in yuzhichuan river is set The plan has a perfect display. Through the half cutting on the ceiling, the fishing dried bamboo echoes Yuzhi's bamboo forest. At the same time, it allows the light to shoot through the dried bamboo seal to the white sand in the glass to make the white sand have the change of light and shadow, which can better reflect the momentum of the river's overturning.


抹茶店不同于其他奶茶或者甜品店,客人会有些私密使用的需求,所以在对空间上我们设计了一些错落的有高低变化的现代日式风格的小包间或者小空间供其使用,因为空间的不大的原因,在分出收银区域、出餐区以及后厨,空间经营面积受到了比较大的压缩,空间墙面因为采用半暗调的处理手法一些墙面在设计上采用了暗藏的发光玻璃的处理方式让空间更具有延伸感也更能体验暮这感受。


Different from other milk tea or dessert stores, Matcha stores have some private needs of customers, so we have designed some scattered modern Japanese style cabins or small spaces for their use. Because of the small space, the space business area has been greatly compressed in the separation of the cashier area, the dining area and the kitchen Because of the semi dark treatment, some of the walls are designed with hidden light-emitting glass to make the space more extended and experience the feeling of twilight.











-合壹空间设计-

HEY SPACE DESIGN

私宅· 商业 · 软装 · 全托

玩味设计美学 | 营造极致空间 | 创造美好生活


扫描关注合壹空间设计公众号



扫描添加店长微信咨询