合壹实景新作《低糖》

2022-01-12 18:05 合壹空间设计拾柒

关注 合壹空间设计 请点上方 ▲蓝字



玩味设计美学,极致空间改造,创造美好生活





Low sugar life

低糖

Jan. 12, 2022

Copyright © HEY Space Design

Project area                项目面积:84m²

Decoration cost    装修费用:300 Thousand

Design team               设计团队:HEY Space Design



低糖的微甜,是一种平淡的生活方式,也是一种纯粹的生活态度,轻薄的甜度,褪去甜腻的外衣,留下被时间冲刷而沉淀下来的美好,品味恬淡岁月里的一抹清甜。

不过分热烈的时光,在平淡里描绘出生活最真实的模样,纯粹的微甜,一切都来得刚刚好。




-夜景视频-





-实景图-





@合壹空间设计:极简的客厅,无主灯设计带来更简单轻松的空间氛围感,柔软的沙发,搭配原木的质感,自然的气息渗透于客厅的一点一滴。

The simple living room was equipped with no main light, which made the atmosphere more relaxed. The soft sofa matched the texture of wood, and the natural breath penetrated into the living room bit by bit.







@合壹空间设计:化繁为简的电视背景墙,简单朴实就是它最纯真的灵魂,素净的色彩展现出最真实的模样,返璞归真,简亦是多。

The TV background wall turned into a simple one, which was the purest soul. The simple color showed the most real appearance, returning to the nature, and it was much simpler.







@合壹空间设计:总有一个时刻,适合窝在沙发里放空所有,去沉溺于闲暇的温柔,就让时间在此刻静止,多一份漫时光的享受。

There was always a moment that was suitable for her to lie on the sofa to relax and indulge in the tenderness of leisure, so that time could stop at the moment and enjoy the wonderful time.







@合壹空间设计:阳台一侧的开放式学习区域,阳光充裕。透过轻纱,融化了日光,映照暖融融的书桌,让学习工作也变成一种享受。

The open study area on the side of the balcony was sunny. Through the gauze, the sunlight was melted, and the warm desk was reflected, making study and work a kind of enjoyment.







@合壹空间设计:客餐厅相连,通透明亮,是一眼望到底的温柔,细腻的质感,仿佛融入一片柔软梦境。

The dining room was next to the living room. It was bright and gentle. It felt like a soft dream.







@合壹空间设计:透过磨砂玻璃的光,让餐厅拥有了不一样的朦胧视觉体验,低调内敛的浅灰餐边柜展现不一样的清爽质感。

Through the frosted glass light, the dining room had a different blurred visual experience. The low-key and reserved light grey side table displayed a different refreshing quality.







@合壹空间设计:藤编的桌椅,给餐厅加一点质朴的自然,绿植与鲜花,都是简单生活里的小小仪式感,好好吃饭,每一餐一饭都值得认真对待。

The rattan made tables and chairs made up were simple and natural in the dining room. The green plants and flowers were the rituals of a simple life. Every meal was worth taking seriously.







@合壹空间设计:干净简洁的厨房,给每一次烹饪留下更多的发挥空间,左侧阳光正好,映照人间的温暖与烟火,岁月平淡也有滋有味。

The clean and simple kitchen left more space for each cooking. The sun on the left was just right, reflecting the warmth and fireworks of the world. Time was plain and interesting.







@合壹空间设计:卫生间不规则的椭圆镜面搭配水磨石质感的墙面,简单却又充满变化的可能,干净透亮。

The irregular oval mirror in the bathroom matched with the wall with the texture of polished stone, simple but full of change, clean and bright.







@合壹空间设计:原木色与浅灰的搭配,不过分冰冷的衣帽间,温柔得刚好,留一点开放式衣柜空间,方便日常生活使用的拿放。

The combination of wood and light gray made the cloakroom not too cold. It was just gentle, leaving a little open wardrobe space for daily use.







@合壹空间设计:主卧的简,展现于悬空的床头柜与透明的玻璃门,纯色的床品更能体现空间的纯粹质朴。床头隐藏的灯条设计,在夜晚更能展现光影的魅力。

The master bedroom was simple, showing the empty bedside table and transparent glass door. The pure bed quality could reflect the pureness of the space. The design of the light bar hidden at the head of the bed could show the charm of light and shadow at night.







@合壹空间设计:简单朴素的次卧是留给父母的休息居所,素净的暖色调与木质地板,温馨的细节让人放松。

The simple secondary bedroom was a place for parents to rest. The simple warm color and wood floor made people relax.







@合壹空间设计:入户玄关,极简的置物架方便放置一些出门必备的物品,一棵小树,治愈回家的美好。

In the entryway, the simplest shelf was convenient to place some necessary items for going out. A small tree could heal the beauty of going home.






-原始结构图-


@合壹空间设计:原始结构分析:

1、全屋的不可拆卸飘窗对使用空间有一定的局限;

2、厨房,生活阳台空间相对狭窄;

3、右上角的赠送空间狭小细长,实用性不高。





-平面布置-


@合壹空间设计:空间改造:

1、连通休闲阳台客餐厅,扩大整体通透性,客厅转角做弧形处理,使空间线条更柔和;

2、利用生活阳台处的空调机位,使厨房整体向生活阳台外扩,增加岛台扩大使用空间;

3、将右上角的狭长空间拆除重建为衣帽间,利用与主卧相接的墙面做背靠背的衣柜,增大储物空间。





-合壹空间设计-

HEY SPACE DESIGN

私宅· 商业 · 软装 · 全托

玩味设计美学 | 营造极致空间 | 创造美好生活



长按关注合壹空间设计官网

www.heysj.cn


长按添加店长微信


地址:重庆市江北区北环龙湖源著天街21栋15楼

电话:023-81213250
手机:18223209011


Past Content / 往期精彩内容